“ Elke dag is anders, iedere klant, ieder gesprek en elke keuken is uniek.”
Ik ben Emiel Schoonhoven, 50 jaar en woonachtig in Zwolle. Eigenlijk ben ik altijd werkzaam geweest in de horeca, voornamelijk op de zakelijke markt maar ik heb ook in mooie restaurants mogen staan. Het gastheerschap zit echt in mijn bloed. Toen ik zelf op zoek was naar een nieuwe keuken, vond ik precies wat ik zocht bij Mandemakers Keukens in Zwolle. Mijn ervaring daar was uitstekend, en toen mijn schoonouders eind 2015 ook een nieuwe keuken nodig hadden, nam ik ze meteen mee naar Mandemakers Keukens. Tijdens onze gesprekken met de verkoper groeide mijn interesse in dit vak alleen maar meer. Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en begin 2016 ben ik gestart als verkoper bij Mandemakers in Zwolle.
Ontwikkeling
Tijdens mijn eerste periode bij Mandemakers Keukens heb ik veel kunnen leren dankzij het uitgebreide inwerktraject bij de Mandemakers Academy. Deze lesdagen waren zeer waardevol, en het was ook nog eens erg gezellig met mijn collega’s. Bovendien vond ik het erg leerzaam om een dag mee te draaien op de afdeling orderverwerking, leveranciers te bezoeken en een kijkje te krijgen in het bedrijf zelf. Uiteindelijk heb ik, door ervaring op te doen in de praktijk, veel kunnen leren van zowel de toenmalige manager als de regiomanager. Na 4,5 jaar als verkoper ben ik doorgegroeid naar tweede man om hierna als vestigingsmanager aan de slag te gaan. In deze functie ben ik verantwoordelijk voor de winkel en de verkoopresultaten maar vind ik het ook erg belangrijk om naast mijn collega’s te blijven staan. Iedereen is even belangrijk, in welke functie ook. We doen het echt samen.
Waarom Mandemakers Keukens
Elke dag is anders. Iedere klant, ieder gesprek en elke keuken is uniek. Dit maakt het werk dynamisch maar bovenal leuk! Mijn ervaring in het gastheerschap vanuit de horeca komt hierbij volledig tot zijn recht.
Samenwerken met een team dat altijd voor elkaar klaarstaat, is fijn. Naast de personeelsfeesten organiseert het bedrijf ook kick-offs, waar we niet alleen marketingplannen en cijfers bespreken, maar ook de tijd nemen om samen te kletsen en plezier te hebben! Ik zit niet voor niks zo goed op mijn plek bij Mandemakers Keukens. Dit komt doordat ze hier ontzettend veel voor hun mensen doen om ze binnen te krijgen, te behouden en te laten ontwikkelen. Er wordt altijd gekeken naar mogelijkheden.